NOVIČKA –Lutkovna predstava JABOLKO

V četrtek, 18. 11. 2021, se je v sklopu projekta Lutke v vrtcu odvila že 2. lutkovna predstava za otroke 1. starostnega obdobja. Tokrat sva jo odigrali Lejla Vrenčur in Katja Perkovič. Predstavo so si otroci ogledali dan pred Tradicionalnim slovenskim zajtrkom, katerega letošnji slogan je bil: »Zajtrk s sadjem – super dan!« Tako kot je jabolko ena izmed sestavin Tradicionalnega slovenskega zajtrka, tako se je glasil tudi preprost naslov odigrane predstave (prirejene po Valentinu Sutjejevu).

Pozno v jeseni, ko so pridne roke kmetov v sadovnjaku že zdavnaj obrale vsa jabolka, je mimo priskakljal zajec. Zadovoljno je ugotovil, da se na jablani nahaja pozabljeno, a na pogled zares slastno jabolko. Poskušal je skočiti do njega, vendar je bil neuspešen. Za pomoč je prosil sinico, ki mu je s kljunčkom pretrgala pecelj jabolka, le-to pa je tako hitro padlo z drevesa ter se odkotalilo, da ga je zajec izgubil izpred očes. Pravi srečnež je bil ježek, ki se mu je med pripravami na zimski spanec jabolko kar samo nabodlo na bodice. Nastopajoče živali so se srečale in prav vsaka med njimi je menila, da jabolko pripada ravno njej. Zajec je namreč jabolko prvi zagledal, do njega pa ne bi mogel priti, če ga ne bi utrgala sinica, a ježkove bodice so bile tiste, ki so jabolko nabodle. Na srečo je prepir z izvrstno idejo rešil medved. Predlagal je, da jabolko razdelijo na enake dele, ker pa je pomagal rešiti prepir, je en kos jabolka bil namenjen tudi njemu.

Živali so se naučile, kako lepo je deliti. Po odigrani predstavi so pozdravile občinstvo ter krhlje jabolk delile z zadovoljnimi gledalci.

 

Zapisala: Katja Perkovič

GALERIJA FOTOGRAFIJ