PROJEKT OTROŠTVO PODAJA ROKO MODROSTI V SKUPINI BIBE 2020/21

Bibe podajo roko ge. Slavici

V Tednu otroka smo go. Slavico povabili na spoznavno srečanje na našem igrišču, kjer smo se ji predstavili, spoznala pa je tudi našo lutko bibo, zato smo ji zapeli pesmico o njej. Ta dan smo imeli dogovorjen skupni sprehod z našimi prijatelji iz sosednje skupine – Smehci, zato smo lahko go. Slavico predstavili tudi njim, in vsi skupaj smo se v sončnem dopoldnevu odpravili po Jabolčni poti, kjer nas je pri stari preši čakalo še eno srečanje. Presenetil nas je »jabolčni palček«, ki nas je želel spoznati in slišati kakšno pesmico, zato smo mu zapeli Ringa ringa raja, v zameno pa je vsakemu otroku podaril jabolko in tudi on nam zapel pesmico – Enkrat je bil en majhen škrat. Ko smo se poslovili, smo poskusili palčkova dobra jabolka, pomalicali pa smo tudi slastne banane, ki nam jih je prinesla ga. Slavica. Ob povratku smo se ustavili še pri šoli in si ogledali likovno razstavo otrok iz skupine Pedenjpedi, pozdravili pa so nas tudi otroci, ki so se igrali na igrišču.

   

   

Kmalu nas je neprijetno presenetilo zaprtje vrtcev v 2. valu epidemije in sprejeti smo morali, da delavnica z dedki in babicami ter tudi srečanja z go. Slavico v vrtcu do nadaljnjega ne bodo mogoča. Zato smo se odločili, da se bomo z njo srečali še na kakšnem sprehodu, ko se vsi skupaj vrnemo v vrtec. Žal smo morali na to čakati skorajda do pomladi, ko smo jo le lahko obiskali na dvorišču pred njenim domom in jo presenetili z voščilom ob dnevu žena. Posebej zanjo smo izdelali sliko z zvončki in metuljčkom iz otroški dlani, ki je je bila zelo vesela. A tudi mi nismo odšli od nje praznih rok, saj nas je spet založila z bananami, za katere je že ugotovila, da jih imajo otroci od vsega sadja najraje.

   

Dogovorili smo se, da se čim prej spet vidimo, zato smo go. Slavico povabili kar na enega izmed naših vsakodnevnih sprehodov ter ji pokazali, kje stanujejo pernate živali, katere pogosto obiščemo. Ga. Slavica pa se kar ni mogla načuditi, kako so otroci že veliki in vztrajni pri hoji, pri čemer so ji z veseljem podali roko.

   

Da mislimo nanjo, smo ge. Slavici pokazali tudi ob drugih praznikih. Pred božičem je tako kot tudi vsi otroci na dom dobila bibino voščilnico. Lahko si je ogledala naš video nastop, ki smo ga posneli ob materinskem dnevu kot presenečenje za mamice in očete. Poslali pa smo ji tudi našo velikonočno video voščilnico z zajčki, ki smo jih izdelali z otroki.

BIBINO VOŠČILO

 BIBA LEZE, BIBA GRE,

LE KAM LEZE, KDO TO VE?

K TEBI PRIDE BIBA,

DA TI NEKAJ LEPEGA POVE.

DA ŽELI TI VSE LEPO

V NOVEM LETU

IN NAJ BO ZDRAVO

ZA VSE MALE IN VELIKE

NA TEM SVETU.

Čeprav se z go. Slavico nismo mogli srečati tako pogosto, kot bi si želeli, smo med seboj stkali vezi, zaradi katerih smo vsi bogatejši za dragocene skupne trenutke. Če bo le mogoče, pa se bomo do konca šolskega leta podali še na daljši zaključni sprehod, na katerem se bomo zagotovo imeli skupaj lepo.

Za zaključek naj omenimo, da skorajda ni mimoidočega, ki mu ne bi pogled na naše malčke izvabil spontanega nasmeha, pogosto pa se s kom izmed njih tudi zapletemo v pogovor. Tako se je na naših sprehodih nabralo tudi mnogo priložnostnih srečanj s starejšimi občani. Še posebej prisrčno pa je bilo tisto, ki sta se ga najbolj razveselila Mojca in njen dedek.

Za več fotografij klikni na Galerija fotografij. 

Zapisala: vzgojiteljica Ladislava Milošević