TEDEN OTROKA – 2. starostno obdobje

Prejšnji teden smo se zabavali v vrtcu pod motom Tedna otroka, in sicer Skupaj se imamo dobro. In zares smo se imeli.

V ponedeljek smo se preizkušali v športnih aktivnostih, ki jih je od nas terjala Živalska olimpijada. Skupine so si nadele ime živali in pripravile športen izziv v svoji igralnici. Le-tega so otroci opravili in se preselili v sosednjo, kjer jih je pričakal naslednji. Ko so otroci iz skupin polžev, tigrov, levov, pujsov, zajcev in kužkov opravili vseh šest postaj, smo se skupaj zbrali v mali telovadnici, kjer je sledil slavnostni mimohod in predstavitev posamezne skupine. Vzdušje je bilo izjemno. Otroci so prejeli medalje z motivi živali skupin, si čestitali za športne uspehe in trenutke zabeležili s fotografijami.

Torek smo preživeli bolj umirjeno. Prisluhnili smo pravljicam in si ogle dali slikanice, ki so nam jih prebrali vzgojitelji, ki niso bili iz naše skupine.

V sredo smo si naredili zabavo, skupaj s prijatelji smo rajali, igrali in se sladkali s kuhanimi kostanji, ki smo jih sami nabrali ob pohodu na Janževo goro.

V četrtek smo zbirali kilometre in ustvarjali z naravnimi materiali v gozdu. Naše umetnine so vzgojitelji fotografirali in z njimi ustvarili razstavo.

V petek smo si ogledali in evalvirali razstavljena dela naših prijateljev in uživali ob domiselnosti le-teh.

 

Posebna dneva v Tednu otroka v skupinah Sapramiške in Pedenjpedi

V torek so otroci  odšli na pravljično uro v sosednjo igralnico. Otroci iz  skupine Sapramiške in otroci iz skupine Pedenjpedi so hkrati zamenjali igralnici in vzgojiteljice. Otroci so z veseljem in zanimanjem  prisluhnili vsebini  nove pravljice. Vzgojiteljici sva prebrali slikanici Mala miška in veliko rdeče jabolko in Jabolčni kralj. Rdeča nit obeh zgodbic je bilo jabolko, ki so ga otroci na koncu še likovno upodobili. V manjših skupinah so polepili velika jabolka iz kartona z rdečimi koščki papirja. Iz modelirne mase so oblikovali črvičke in jih pritrdili na jabolka. Na skupinske likovne izdelke so bili zelo ponosni. Jabolka krasijo naši igralnici in garderobi.

Skupaj nam je bilo lepo tudi v sredo. Obe skupini sta se družili v igralnici skupine Sapramiške. Otroci so pripevali k veselim pesmicam. Otroci skupine Pedenjpedi so ob plakatu s piktogrami vrstnike naučili novo pesem o prijateljstvu. Otroci skupine Sapramiške so vrstnikom zapeli pesem o jeseni. Skupaj so rajali in prepevali. Sede med prijatelji so prisluhnili tudi petju vzgojiteljic in pripevali k hudomušnima pesmicama, ki sta otroke spravljali v smeh in obilico dobre volje. Druženje smo popestrili še s plesom ob glasbi. Poslovili smo se s pesmico o pridnem mucku, z žogo, ki je prehajala od otroka do otroka. Otroški smeh in petje še sedaj odmevata po igralnici.    

GALERIJA FOTOGRAFIJ