TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK V SKUPINAH 2. STAROSTNEGA OBDOBJA
Kot vsako leto smo tudi letos sodelovali v vseslovenskem projektu Tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga obeležujemo 3. petek v novembru.
V skupinah 2. starostnega obdobja smo temu namenili ves teden. Pogovarjali smo se o sestavinah tradicionalnega zajtrka, ki so kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Letos smo več pozornosti namenili prav kruhu, saj je bil izbran slogan »Kruh za zajtrk – super dan!«. V skupinah so potekale različne dejavnosti. Poskrbeli smo za dekoracijo miz ob zajtrku, prav poseben pa je bil četrtek, ko je po vseh igralnicah 2. starostnega obdobja zadišalo po moki in kvasu, v šolski kuhinji pa po sveže pečenem kruhu, saj je vsaka skupina pripravila ter spekla svoj hlebec kruha. Ob koncu smo se zbrali na igrišču pri vrtcu ter si pripravili pravo degustacijo različnih vrst kruha izpod rok otrok vsake skupine. Pokušali smo koruzni, pirin, polnozrnat, bel in mlečni kruh. Vsi so bili zelo okusni. Za zaključek tedna smo se ob petkovem zajtrku družili Rjava in Rdeča skupina, Zlata in Srebrna skupina ter Turkizna in Oranžna skupina. Skupaj smo uživali v dobrotah, prepevali, plesali, se preizkušali v kvizu …
Oglejte si zbrane fotografije, kako lepo smo se imeli v tem tednu.
Zapisala: Naja Verhovčak