MALI POHODNIKI – 3. POHOD

Tretji (pomladno – poletni) pohod smo izpeljali v soboto, 21. 5. 2022.

Zbrali smo se pri občini, kjer nas je pozdravila gospa županja ter se podali na Vinski vrh. Kljub začetnemu dežju se nekateri nismo ustrašili in smo se odločili za pohod. Ob poti smo izpeljali naslednje dejavnosti: hoja po črtah, preskakovanje črt na tleh, elementi joge, iskanje gobjih namigov, počitek pri kmetiji Hober (Vodnik), iskanje travniških rož, sestavljanje logotipa naše občine …

Tudi tokrat so nas vso pot spremljali predstavniki gorske reševalne službe in nam ob poti pomagali pri izvedbi dejavnosti ter skrbeli za varnost udeležencev. Pridružila se nam je tudi županja, gospa Vlasta Krmelj.

Tik pred tem, da smo dosegli najvišji vrh vinskega vrha naše občine, smo se ustavili pri kmetiji Hober (Vodnik), kjer so nas prijazno sprejeli in pogostili z različnimi domačimi dobrotami in sokovi. Imeli smo daljši postanek s čudovitim razgledom na občino Selnica od Dravi ter slastnimi dobrotami. Tisti, ki so imeli veliko energije so med počitkom igrali nogomet ter se vozili po toboganu.

Tretji pohod smo izpeljali v času občinskega praznika ter v sklopu vseslovenske akcije Simbioza giba. Pohoda se je udeležilo 14 otrok in 26 odraslih (od tega 2 zaposleni ter 4-je člani GRS Maribor). Skupaj se je pohoda udeležilo točno 40 udeležencev.

Pogledate si lahko tudi elemente joge z našega pohoda.