Obisk dedka Mraza v vrtcu Kobanček

Koledarsko leto 2022 se počasi bliža h koncu in tudi letos smo vsi nestrpno pričakovali obisk dobrega moža dedka Mraza.

V skupinah prvega starostnega obdobja je otroke razveselil v ponedeljek, 19. 12. 2022. Otroci so mu z veseljem povedali, kako pridni so bili čez leto in kaj so počeli. Vsi skupaj so mu zapeli še nekaj zimskih pesmic, ki so se jih v decembru pridno učili. Manjkalo pa ni niti obdarovanje in fotografiranje, pri čemer so se nekateri otroci opogumili in dedku Mrazu sedli tudi v naročje.

Od dobrega moža so se poslovili do prihodnjega leta, nato pa skupaj še zaplesali na različne zimske skladbe.

GALERIJA FOTOGRAFIJ – 1. st. obd.

V sredo je dedek Mraz obiskal tudi otroke iz skupin drugega starostnega obdobja. Vsi so se zbrali v mali telovadnici, kjer so ga nestrpno pričakovali in ga poskušali priklicati. Res so se potrudili, da so bili dovolj glasni, da bi jih dedek Mraz slišal in se končno prikazal. S seboj je imel tudi dve pomočnici, saj vseh daril ni mogel prinesti sam. Otroke je nagovoril in jih seveda tudi povprašal, če so prijazni drug do drugega, pospravljajo igrače, poslušajo vzgojiteljice …, ter jim povedal, da jih njegovi ptički opazujejo in mu o vsem poročajo. Zelo je bil vesel, ko so mu otroci zapeli pesmico Siva kučma. Nato je poklical k sebi vsako skupino posebej in otrokom predal darila ter se z njimi in vzgojitelji fotografiral. Vsaka skupina je dobila darilno vrečko z mandarinami in brusnicami ter lepo zavito darilo, ki so ga otroci skupaj odvili v svojih igralnicah.

GALERIJA FOTOGRAFIJ – 2. st. obd.

December je bil res prazničen in čaroben mesec, a srečanje z dedkom Mrazom mu je dodalo še piko na i. Lepo nam je bilo, ko smo se tako zbrali v pričakovanju dedka Mraza, mu prisluhnili in zapeli, nato pa se še kot ptički zgrnili okoli njega. Vse to je povzela triletna deklica, ki je povedala, da je bil dedek Mraz lep.

Zapisali: vzgojiteljici Dunja Kelbič in Ladislava Milošević