Obisk gasilcev

Oktober je mesec požarne varnosti in tema v letu 2022 je preprečitev požara na baterijah, ki poteka pod sloganom “Tudi baterije lahko zagorijo. Preprečite požar baterij.”

V ponedeljek, 10.10 2022, so nas obiskali gasilci. Ker je gasilski dom trenutno v prenovi, so prijazni gasilci prišli k nam, na šolsko igrišče, in nam pripravili zanimivo predstavitev.

Najprej so nas lepo pozdravili, se predstavili in povedali, kdo so in kaj počnejo. Starejše otroke so z zanimivimi vprašanji pozvali, da povedo kaj vedo o gasilcih, in otroci so v pogovoru z njimi z veseljem sodelovali. Na ogled so pripravili svoje pripomočke, ki so otroke pritegnili. Spoznali so pripomočke, ki so pospravljeni v gasilskem avtomobilu, jih prijeli v roke, spoznali njihov namen ipd. Otroci so najraje poskušali gasilsko čelado in oblačila. Nekateri so tudi obuli velike gasilske škornje.

Otroci so lahko splezali v gasilski tovornjak, sedli za volan, zatrobili, gasilci pa so za kratek čas prižgali tudi luči in sireno, ki so se je otroci še posebej razveselili.

Najbolj pogumni so držali cev za gašenje in skušali gasiti “namišljen” požar.

Mlajši otroci so bili sprva rahlo zadržani, vendar so se hitro sprostili in opogumili. Starejši otroci so bili pravi gasilski raziskovalci. Srečanje je minilo v prijetnem vzdušju in želimo si še več takšnih obiskov.

Od pogumnih gasilcev smo prejeli tudi zgibanko z letošnjim sloganom. Ogledate si jo lahko na tej povezavi: Tudi baterije lahko zagorijo – zgibanka.

Prav tako smo konec meseca septembra prejeli plakat, ki ga najdete na naši šoli in v vrtcu ali na povezavi: Tudi baterije lahko zagorijo – plakat.

GALERIJA FOTOGRAFIJ