OGLED LUTKOVNE PREDSTAVE MIŠKOVA KAPICA

V sredo, 7. decembra, nas je obiskala upokojena vzgojiteljica Jožica, ki se je z veseljem odzvala našemu povabilu k sodelovanju v okviru projekta Otroštvo podaja roko modrosti. Ker so njena strast lutke, je za otroke pripravila lutkovno predstavo Miškova kapica, s katero nam je popestrila vstop v praznični december.

Najprej se je oglasila v stavbi vrtca in v igralnici skupine Žogice predstavo zaigrala otrokom in vzgojiteljicam iz skupin 1. starostnega obdobja. Nato pa je z lutkami prišla v šolo, kjer so se v mali telovadnici zbrali otroci in vzgojiteljice iz vseh skupin 2. starostnega obdobja. Prinesli so ji mizo, smrečice, kopreno … in otroci so z zanimanjem opazovali, kako je pred njimi spretno postavila sceno. Ko je namestila še hišico, ki jo je prinesla s seboj, se je predstava lahko začela. Zgodba je pripovedovala o dečku Mišku, ki je izgubil kapico in je ob iskanju le-te srečal veverico, zajca in lisico, ki jim je v zahvalo za pomoč povedal, kje rastejo jagode. Ob iskanju Miškove kapice so se otroci lahko naučili tudi pesmico in zelena kapica z modrim cofom se je na koncu le našla. Bilo bi res škoda, če bi Miško izgubil tako lepo kapico!

Vzgojiteljica Jožica, ki se je upokojila s koncem predlanskega šolskega leta, nas je dolga leta razveseljevala z lutkovnimi predstavami, za katere ji nikoli ni zmanjkalo idej in navdiha. Za mnoge izmed njih je tudi sama izdelala lutke. V zadnjem času ustvarja čudovite kvačkane lutke in mnogo nam jih je že podarila. Tudi tokrat ni prišla praznih rok  – razveselila nas je s škratom. Še bolj pa bomo veseli, če bodo njene lutke oživele v kakšni njeni predstavi.

Zapisala: vzgojiteljica Ladislava Milošević

GALERIJA FOTOGRAFIJ