Pod medvedovim dežnikom; 7. 10. 2022

V sklopu Tedna otroka smo v petek, 7. 10. 2022, otroci in vzgojiteljici iz skupine Žogic uprizorili dramatizacijo po zgodbi z naslovom Pod medvedovim dežnikom. Dramatizacijo so si ogledali otroci vseh skupin 1.starostnega obdobja. Nato smo igro čez par dni ponovili, saj smo na ogled povabili prijatelje iz skupine Sapramiške.

Otroci iz skupine Žogic so se na igro pripravljali dober teden. Najprej smo prebrali knjigo Pod medvedovim dežnikom. Otrokom je bila zgodba takoj zelo všeč. Naslednji dan smo ob slikah zgodbo na kratko ponovili. Nato smo izbrali glasbo za vsako žival ter vreme in naslednjih par dni ob glasbi uprizarjali gibanje živali. Ko so vsi otroci poznali gibanje ob glasbi za vse živali, smo vloge razdelili. Otroci so si sami izbrali vsak svojo vlogo. Izdelali smo si še naglavne obroče za vsakega otroka posebej ter pripomočke za vreme in nato vse skupaj povezali v zgodbo. Otroci vključno z vzgojiteljicama so v igri zelo uživali, prav tako pa tudi otroci in vzgojiteljice, ki so igro gledali.

Zapisala: Petra Badoko

 

Predstavo si lahko ogledate na naslednji povezavi: POD MEDVEDOVIM DEŽNIKOM – igrata strokovni delavki Petra Badoko in Lea Krebs ter otroci iz skupine Žogice (šol. leto 2022/23).

GALERIJA FOTOGRAFIJ