Pohod na Janževo goro

Za skupni zaključek projekta Otroštvo podaja roko modrosti v tem šolskem letu smo načrtovali sprehod in pohod v družbi upokojenih delavk vrtca. Na naše povabilo se jih je z veseljem odzvalo 6 – Jožica, Lojzka in Vlasta za sprehod s skupinami 1. starostnega obdobja ter Anica, Slavica in Štefka za pohod s skupinami 2. starostnega obdobja.

Sprehod po Jabolčni poti, ki smo ga želeli izvesti 17. maja, je zaradi dežja odpadel. Namesto tega so se v skupinah v stavbi vrtca družili ob medgeneracijski jogi, ki so jo izvedli v okviru projekta Simbioza giba.

V četrtek, 18. maja, pa smo le dočakali dan brez dežja, zato smo se lahko odpravili na pohod na Janževo goro, na katerem se nas je zbralo kar 70:  57 otrok, 11 vzgojiteljic in spremljevalk štirih skupin – Pedenjpedi, Sapramiške, Pikapolonice in Sončki – ter 2 upokojeni delavki našega vrtca – Slavica in Anica –, ga. Štefka pa se je opravičila. Prav tako sta se opravičili skupini Raziskovalci in Astronavti, ki sta proti koncu šolskega leta zasedeni s številnimi drugimi aktivnostmi.

Na pohod smo odrinili v oblačnem vremenu. Ko smo prispeli k cerkvi, smo naredili velik krog in zapeli pesem Na planincah sončece sije. Nato smo izvedli stoječo različico pozdrava soncu, ki smo ga 3-krat ponovili in ga zaključili s položajem gore, v katerem smo prisluhnili ptičjemu petju. Izvedli smo tudi naš poseben položaj – objem. Z jogo v naravi smo projekt Otroštvo podaja roko modrosti združili s tedenskim izzivom projekta Simbioza giba.

V naravi, obdani z zelenjem in mirom gozda, smo tudi malicali, tekli, se lovili … in se dodobra nadihali svežega zraka.

Ob povratku je posijalo sonce, ki smo se ga razveselili kot že dolgo ne. Morda smo ga celo priklicali … Z gotovostjo pa lahko rečemo, da smo drug drugemu polepšali dan in se ponovno prepričali, da nas taka druženja bogatijo in polnijo s pozitivno energijo. Zato se bomo tudi v prihodnje tako ali drugače srečevali z upokojenimi sodelavci ter s starejšimi občani, saj je medgeneracijsko sodelovanje v našem vrtcu že stalna dobra praksa.

 

Zapisala: vzgojiteljica Ladislava Milošević

GALERIJA FOTOGRAFIJ

dav