PUSTOVANJE – 2. starostno obdobje

PUSTNO RAJANE V ODDLEKIH 2. STAROSTNEGA OBDOBJA

Tako otroci kot tudi vzgojiteljice smo nestrpno pričakovali pustni torek – dan, poln plesa, zabave, smeha in otroškega veselja.

Zjutraj so v igralnice pričele prihajati miške, pikapolonice, policisti, superjunaki in številne druge maškare. Kakšno veselje se je risalo na otroških obrazih! Otroci so hiteli pripovedovati, kaj predstavljajo, in že zjutraj je bilo iz vseh igralnic slišati polno smeha, glasbe in navdušenje otrok. Kot se za pustni zajtrk spodobi, so se na mizi pojavili tudi krofi.

Najprej smo se vse skupine drugega starostnega obdobja dobile v mali telovadnici, kjer se je slišala otroška glasba, ki je otroke vabila k pustnemu rajanju. Vsaka skupina se je ob korakanju predstavila, nato pa smo plesali, peli in rajali. Po pustnem rajanju nas je čakala pustna povorka.

Pisana druščina maškar iz vrtca in šole se je skupaj odpravila na pustno povorko po selniških ulicah, ki se je zaključila pri Občini Selnica ob Dravi, kjer so nas lepo sprejeli in veselo pozdravili.

Poleg otrok smo v pustnih norčijah uživale tudi vzgojiteljice in vzgojitelj, preoblečeni v mušnice, in vsi skupaj upamo, da so pustne maske dobro voljo in otroško razigranost  razdelile tudi med vas.

 

Zapisala: vzgojiteljica Naja Verhovčak

GALERIJA FOTOGRAFIJ

dav