Tradicionalni zajtrk v 1. starostnem obdobju

Ves teden pred zajtrkom je minil v pripravah na sam zajtrk. Pogovarjali smo se o čebelah, zdravi prehrani, si ogledali skupno lutkovno predstavo v izvedbi vzgojiteljic iz skupine Ježki, šli na skupni sprehod do hladilnice in čebelnjaka (vse skupine 1. starostnega obdobja). 

Petek – zajtrk:
V skupini Bibe, ki so se jim ta dan pridružili tudi otroci iz skupine Kapljice, sta medeni zajtrk postregli rožica Tanja in čebelica Ana. Tudi sadna malica je bila v znamenju Tradicionalnega slovenskega zajtrka, saj so jabolka pomalicali na novih pogrinjkih, ki so si jih izdelali za ta dan. Študentka Ana je poskrbela, da je bil dan še bolj poseben, saj jim je zaigrala pesem Čebelica na kitaro in frulico, otroci pa so ustvarjali zvočne slike z igranjem na zvončke.
V skupini Ježki so zajtrk preživeli v družbi otrok iz skupine Žogice. Skupina Ježki si je za ob zajtrku predhodno izdelala držala za serviete (obroček z jabolkom), skupina Žogice pa je za dekoracijo imela jabolka iz balonov, ki so si jih prav tako predhodno izdelali. Kasneje v dopoldnevu so se dogovorili za skupni sprehod po Jabolčni poti, kjer so pojedli še preostanek jabolk.

V skupini Sapramiške so si v tednu pred Tradicionalnim slovenskim zajtrkom izdelali pogrinjke, ki so jih uporabili za sam zajtrk. Brali so zgodbico o čebeli Adeli in se naučili novo bibarijo o čebelah in panju. Po zajtrku so odšli na daljši sprehod. 

Zapisali in uredili: Petra Badoko in Ladislava Miloševič